×
Reset Filters
Close
Close
Event Info

Distinși colegi,

Dragi prieteni ai Primăverii Dermatologice Ieșene,

Suntem onorați să vă avem alături de noi la cea de-a 10-a ediție a PDI. Acest proiect îndrăzneț și vizionar, lansat în 2012 în Aula Bibliotecii Centrale din Iași a prins aripi și s-a transformat, cu fiecare an care a trecut, în ceea ce este astăzi, un eveniment național interdisciplinar, cu o consistentă participare internațională, elitist și foarte apreciat de către lectori, deopotrivă cu participanți și cu partenerii din industria farmaceutică. Și pentru toate aceste lucruri minunate, mulțumim tuturor acelora care ne-au susținut și ne-au ajutat să construim o conferință de referință pentru dermatologia și medicina românească.

PDI este creația „familiei” științifice a lectorilor care, an de an, s-au suit pe o scenă pe care am pregătit-o cu mare grijă și de pe care au răspândit, cu o voce puternică și cu profesionalism de netăgăduit tot ceea ce este mai important și mai nou în dermatologia de graniță cu celelalte specialități medicale. PDI a câștigat notorietate grație nivelului științific foarte înalt al cursurilor, workshop-urilor și prelegerilor care s-au derulat an de an.

PDI a creat punte între specialități implementând puternic conceptul de interdisciplinaritate în medicina românească.

PDI a adus în lumina reflectoarelor cele mai respectate voci, nu doar ale dermatologiei românești, ci și ale multor alte specialități medicale: imunologie, chirurgie vasculară, alergologie, medicină internă, cardiologie, anatomie patologică, pediatrie, oftalmologie, farmacologie, chirurgie plastică etc.

Invitații de onoare din țară și din străinătate ai PDI au contribuit strategic la creșterea notorietății evenimentului, dar și a școlii românești de medicină și a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, cea care prin conducerea sa, prin colectivul de cadre didactice care au ales să fie lectori ai PDI, prin studenții și rezidenții participanți au susținut evenimentul încă de la prima sa ediție.

PDI a construit punți elitiste între medici, farmaciști și partenerii din industria farmaceutică care au contribuit în fiecare an la diseminarea celor mai tratamente dermatologice ce au ca și obiectiv fundamental binele pacienților noștri.

PDI este o punte între generații, studenții și rezidenții intrând în fiecare an în dialog armonios și constructiv cu cei pe care ei și i-au ales drept model profesional: profesorii universitari, medicii practicieni și cercetătorii științifici.

PDI a adus an de an cercetarea științifică din laboratoare pe scena conferinței și apoi, prin medicii curanți, la pacienți.

Și în acest an școala ieșeană de dermatologie aduce în fața dumneavoastră un program științific dens, elitist și plin de actualități dermatologice de graniță.

Temele propuse în acest an sunt cele de interes major pentru pacient: patologia tumorală dermatologică, psoriazis, dermatită atopică, chirurgie dermatologică, update în cercetarea științifică dermatologică, terapii inovatoare etc.

Un loc aparte îl ocupă cele două sesiuni legate de patologia dermatologică și generală indusă de noul SARS-CoV2 și de vaccinurile dezvoltate în acest context.

Peste 100 de lectori naționali și internaționali vă așteaptă să audiați cele peste 150 de cursuri, workshop-uri, prelegeri și simpozioane. Dată fiind situația epidemiologică creată de pandemia cu COVID 19 vă invităm să ne urmăriți și în acest an online. Facem eforturi de a ne întoarce la activitatea noastră normală și, de aceea, lectorii PDI 2021 vor intra în dialog cu dvs. dintr-un studio modern, performant, respectând legislația în vigoare. Mulțumim comitetului științific și organizatoric al PDI 2021 pentru efortul de a menține standardul înalt al acestui eveniment național.

Mulțumim societăților științifice partenere, în primul rând Societății Române de Dermatologie (SRD) și conducerii acesteia pentru susținerea acestui proiect îndrăzneț, complementar conferințelor naționale pe specialități.

Vă așteptăm să petrecem împreună 5 zile de regal științific, într-o atmosferă de dialog armonios și elitist.

 

Prof. Dr. Daciana Elena BRĂNIŞTEANU

Co-Preşedinte PDI